Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «» Том 17, №3, 2024

Вернуться к номеру

Інгібітори SGLT2 забезпечують кращий захист нирок у літніх пацієнтів з діабетом

Згідно з даними дослідження в реальній практиці, інгібітори натрій-глюкозного котранспортера-2 (SGLT2) можуть забезпечувати краще збереження функції нирок порівняно з інгібіторами дипептидилпептидази-4 (DPP-4) у літніх пацієнтів з діабетом.
Використовуючи загальнонаціональну базу даних претензій, доктор Yuta Suzuki та його колеги з Токійського університету в Японії вивчили дані 6354 пацієнтів віком 60 років і старших, які мали цукровий діабет і яким нещодавно призначали інгібітори SGLT2 або інгібітори DPP-4. Популяція дослідження включала 1271 користувача інгібіторів SGLT2, які за медичними та антропометричними даними відповідали 5083 пацієнтам, які приймали інгібітори DPP-4.
У групі інгібіторів SGLT2 спостерігалося значно повільніше зниження розрахункової швидкості клубочкової фільтрації (eGFR) порівняно з ...

Для ознакомления с полным содержанием статьи необходимо оформить подписку на журнал.


Список литературы

  1. Suzuki Y, Kaneko H, Okada A, et al. Kidney outcomes with SGLT2 inhibitor vs. DPP-4 inhibitor use in older adults with diabetes. Nephrol Dial Transplant. Published online July 11, 2024. doi: 10.1093/ndt/gfae158.

Вернуться к номеру