Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «Артериальная гипертензия» Том 14, №5, 2021

Вернуться к номеру

Шановні читачі!

Осінь є періодом активної роботи щодо збільшення не тільки обсягів надання допомоги, а й навчання та наукової діяльності.
Як ми й обіцяли, у цьому номері ми розмістили новинки Європейського конгресу кардіологів 2021 року. Зрозуміло, що подати повний текст європейських рекомендацій із профілактики серцево-судинних захворювань ми не зможемо, але я думаю, що в наступних номерах ми спробуємо зробити їх виклад для практичної діяльності. У вересні 2021 року в Києві в змішаному форматі відбувся Національний конгрес кардіологів України. У цьому номері ми розмістили резолюцію конгресу та фотозвіт про його учасників та формат проведення. У жовтні з успіхом пройшов Національний конгрес ревматологів, на якому обговорювалися актуальні питання ураження серцево-судинної системи при дифузних захворюваннях сполучної тканини та COVID-19. І на жаль, до нас прийшла нова хвиля захворюваності на COVID, яка знову призвела до локдауну та перевантаження системи надання допомоги. Можна довго говорити про провали вакцинації на рівні державних структур, але ми з вами провалили вакцинацію серед медичних працівників. Думаю, що це те, на чому зараз слід зосередити всю увагу, тому що якщо ми не будемо захищеними, то не будуть захищені й наші пацієнти, а також наші близькі.
Не буду переказувати зміст номера, ви його вже тримаєте в руках. Бажаю вам здоров’я та приємного прочитання матеріалів. Як завжди, сподіваємося на плідну співпрацю з вами, чекаємо на ваші клінічні випадки, статті, огляди та лекції. Також будемо вдячні за будь-які конструктивні зауваження, які зможуть поліпшити роботу нашого журналу.
 
З найкращими побажаннями,
Юрій Сіренко


Вернуться к номеру