Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «» Том 13, №6, 2020

Вернуться к номеру

Шановні читачі!

Минув найнезвичайніший, м’яко висловлюючись, рік у нашому житті. Сказати, що він принципово змінив спосіб нашого життя, — це не сказати нічого. Змінилася наша робота, перевернувся побут, трансформувалося спілкування, змінилося оточення та наше приватне життя, поінакшали стосунки і т.д. Світ не стане таким, як раніше, принаймні за життя людей, які особисто пережили цей рік. Трансформація післядипломної освіти лікарів, яка почалася у попередні роки, не буде такою, як планували. Принципово змінилося інформаційне поле, в першу чергу джерела інформації та їх пріоритетність. Відповідно, ми будемо намагатися змінювати наш журнал, дбаючи про зручність здобуття вами необхідної інформації. Як конкретно ми будемо змінюватися, ви побачите і, думаю, почуєте протягом наступного року.
Завершуємо поточний рік традиційним змістом журналу: в ньому ми публікуємо деякі матеріали з нашої щорічної конференції «Медико-соціальні проблеми артеріальної гіпертензії», яку, попри усі перешкоди, нам вдалося провести у листопаді 2020 року в Одесі частково наживо — із присутністю як слухачів в аудиторії, так і глядачів в Інтернеті. Як завжди, в номері — наукові статті, світові новини (напередодні, в середині листопада, в Інтернеті пройшов щорічний конгрес Американської асоціації серця), інші традиційні рубрики. Цього року ми вже надрукували нові глобальні та російські рекомендації з артеріальної гіпертензії, канадські рекомендації з резистентної гіпертензії, позиційну статтю Європейського товариства щодо артеріальної гіпертензії при вагітності та багато-багато іншого. Нагадую вам, що все це ви можете побачити та прочитати на сайті журналу: http://hypertension.zaslavsky.com.ua
Як завжди, чекаємо від вас конструктивних відгуків, статей, оглядів і клінічних випадків.
Я не знаю, коли саме цей номер потрапить у ваші руки, але бажаю вам добрих змін у 2021 році, не таких, як у поточному, але головне — здоров’я та процвітання.
З Новим роком!
 
З найкращими побажаннями,
Юрій Сіренко


Вернуться к номеру