Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «» №2 (58), 2018

Вернуться к номеру

Шановні читачі!

Вітаємо вас із довгоочікуваною весною і теплом, які нарешті остаточно прийшли до нас. Весняний період завжди найбільш завантажений, і не тільки в сільському господарстві, але й у галузі кардіології та профілактичної медицини. Весною проходить п’ять великих конференцій кардіологічних асоціацій: серцева недостатність, невідкладна та інтервенційна кардіологія, аритмологія й артеріальна гіпертензія. Не можу не привітати Національну медичну академію післядипломної освіти імені П.Л. Шупика із 100-літнім ювілеєм та не згадати про дуже цікаву ювілейну конференцію, нещодавно організовану академією. Таким чином, лікарям є де побачитися із провідними фахівцями та послухати лекції про нові наукові досягнення вітчизняних і зарубіжних спеціалістів. Ми пам’ятаємо, що навчання лікаря продовжується все життя, і хотіли б сприяти цьому процесу.
Мені, як головному редактору журналу, у цьому номері хотілося б привітати з 95-літнім ювілеєм патріарха вітчизняної кардіології, живу легенду професора Миколу Кузьмича Фуркало. Побажати здоров’я, многая літа, наснаги та поділитися з нами секретами активного наукового довголіття.
У номері журналу на вас чекають наукові статті, огляди новин та все інше, що ми намагаємося зібрати для вас. Як завжди, в редколегії ми чекаємо на ваші статті, клінічні випадки, зауваження, відгуки та конструктивну критику.
І ще. Ми не могли обійти одну сумну подію: нас усіх заставила сумувати звістка про смерть нашого великого друга професора Альберто Занчетті із Мілану (Італія). Земля вам пухом, –Маестро.
З найкращими побажаннями,
Юрій Сіренко


Вернуться к номеру