Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «» 5 (55) 2017

Вернуться к номеру

Шановні читачі!

Ми раді можливості представити на ваш суд новий номер журналу. У вересні пройшов найбільший форум для вітчизняної кардіологічної спільноти — Конгрес кардіологів України. Як завжди, було людно, насичено інформацією, спекотно від дискусій і приємно від спілкування із колегами та друзями. За традицією ми розмістили поруч із резолюцією цікавий фоторепортаж про конгрес нашого партнера — метра фотографії О.С. Солуяна. Під час конгресу на секції резистентної гіпертензії пройшов круглий стіл, присвячений обмеженню споживання кухонної солі, за участю директора інституту гігієни харчування О.В. Швеця, професора І.М. Волошиної та вашого покірного слуги. Результатом стала розробка проекту практичних рекомендацій щодо низькосольової дієти, який ми розмістили на сторінках поточного номеру. 
Практично відразу після виходу ми для вас переклали позиційну статтю європейських товариств щодо використання методів візуалізації для оцінки ураження органів-мішеней у хворих на артеріальну гіпертензію. Бурхливий розвиток цього напрямку останніми роками неодноразово дає привід замислитися над оптимізацією схем обстеження пацієнтів. Тож думка провідних європейських експертів буде слушною для порозуміння в цьому питанні. 
Вас також чекають наукові статті, які, на нашу думку, можуть зацікавити практичного лікаря, та дайджест новин. До кінця року залишається ще одна велика важлива міжнародна конференція в галузі кардіології — щорічна наукова сесія Американського товариства серця. Нас цікавить ця подія, тому що під час цього конгресу анонсована презентація нових американських рекомендацій з артеріальної гіпертензії. Ми плануємо брати участь і представити новину до кінця року в наступному номері. 
Чекаємо від вас конструктивних зауважень, цікавих клінічних випадків, дописів. 
 
З найкращими побажаннями,
Юрій Сіренко


Вернуться к номеру