Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 11-12(285-286) 2009

Вернуться к номеру

Твоя думка має значення!

В усі часи здоров’я людини розглядалось як одна з найвищих цінностей, що становлять основу економічного та духовного розвитку держави. Сучасна епоха ставить перед біологічним видом Homo Sapiens складні завдання, що випливають із деяких тенденцій та особливостей суспільного розвитку. Темпи економічних, соціальних, технологічних, інформаційних і навіть кліматичних змін у всьому світі вимагають від людини швидшої адаптації та постійної переадаптації до умов життя, що постійно змінюються. Підтримка фізичних аспектів здоров’я кожної окремої людини дозволить реалізувати духов­ний потенціал населення, бо здоров’я громадянина й здоров’я всього українського народу — два взаємопов’язаних поняття.

Проте думки та ідеї мають силу лише тоді, коли ті, кому вони не байдужі, об’єднуються та втілюють задуми в життя.

«Національна медична премія» — єдиний всеукраїнський незалежний експертний конкурс працівників медичної галузі. Проект сприятиме підвищенню авторитета професії лікаря в суспільстві, популяризації засад медичної етики та моралі.

Уперше інформація про проект з’явилася в ЗМІ у червні 2008 року після прес-конференції ініціатора проекту «Першого медичного рекламного агентства «МАРСМЕДІА» з приводу запровадження щорічного професійного конкурсу під назвою «Національна медична премія «Асклепій». З цього часу розпочалась постійна робота зі збору, систематизації та обробки інформації, отриманої в результаті анкетувань, для визначення кращих фахівців медичної галузі. 

Восени 2008 року за підсумками переговорів з Міністерством охорони здоров’я Виконавчою дирекцією премії було ухвалено рішення про розширення переліку номінацій і залучення до голосування якомога більшої кількості медичних працівників.

Наприкінці 2008 та на початку 2009 року Виконавчою дирекцією премії здійснювалась активна робота з реструктуризації системи голосування, що, незважаючи на всю суб’єктивність людського фактора, притаманного будь-якому виборчому процесу, дозволить знайти й виокремити людей, які попри труднощі та кризовий для країни період продовжують кожного дня рятувати життя, піклуватися про здоров’я, полегшують біль, позбавляють страждань, дають надію на зцілення.

У квітні 2009 року переговори з Міністерством охорони здоров’я про підтримку оновленого проекту успішно завершилися, оскільки рейтингова, процедурна та система первинного збору інформації, а також методика інформування фахівців галузі відповідали найвищим стандартам проведення професійних галузевих конкурсів.

Також було ухвалено рішення щодо зміни найменування проекту, який здобув назву «Національна медична премія».

16 червня 2009 року на прес-конференції за участю заступника міністра охорони здоров’я України В.В. Лазоришинця та представників оргкомітету «Національної медичної премії» було презентовано перший в Україні загальнонаціональний спеціалізований реєстр найкращих медичних працівників «ТОП 100 в медицині».

«Національна медична премія» — довгоочікуваний представниками галузі та суспільством загалом проект, що на сього­днішній день окрім Міністерства охорони здоров’я підтримали як співорганізатори Всеукраїнська асоціація головних лікарів, Федерація громадських медичних об’єднань, Державний фармакологічний центр і Національний музей медицини України.

Восени 2009 року відбудеться урочисте оголошення номінантів професійного фахового рейтингу «ТОП 100 в медицині». Відтепер щороку про життєвий шлях кращих з тих, хто знайшов своє покликання в медицині, дізнаватиметься вся Україна.

Особливістю проекту «Національна медична премія» є пошук людей, чиї імена хоч і невідомі широкому загалу фахівців та пацієнтів, але які, завдячуючи своїй відданості професії, чуйності, професіоналізму, заслуговують на те, щоб здобути славу та пошану в суспільстві.

Слідкуйте за перебігом подій та висловлюйте свою точку зору на офіційному сайті проекту «Національна медична премія»

www.nmp.org.ua



Вернуться к номеру