Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Варикоз і служба в армії: чи беруть в армію з варикозом


Резюме

Судинні захворювання становлять найпоширенішу групу хвороб серед населення нашої країни. На жаль, проблеми із серцем та судинами з кожним роком «молодшають», і від них починають страждати навіть люди призовного віку.

Судинні захворювання становлять найпоширенішу групу хвороб серед населення нашої країни. На жаль, проблеми із серцем та судинами з кожним роком «молодшають», і від них починають страждати навіть люди призовного віку. Варикоз — це один із тих патологічних процесів, що зустрічаються досить часто. У зв'язку з цим призовники та їхні родичі замислюються, чи беруть до армії з варикозом. Спробуємо з’ясувати, як наразі пов’язані варикоз і мобілізація в Україні.

Як варикоз впливає на призов до армії

Армійські умови не дають змоги дотримуватись відповідного режиму навантажень людям із проявами хвороб вен. Це й зумовлює той факт, що це захворювання є однією з головних причин відстрочення призову до армії.

Річ у тому, що фізичні навантаження у військових є доволі великими. Щоб упоратися з поставленими завданнями, юнакам нерідко доводиться долати значні зусилля. Участь у навчаннях, караульна служба, стройові підготовки та інші завдання вимагають від військовослужбовців відмінного здоров'я. Будь-які прояви судинної патології, до яких належить і варикоз, не лише знижують боєздатність солдата, але й створюють реальну загрозу для його життя та здоров'я.

Отже, за наявності таких хвороб, як флебіт, тромбофлебіт, тромбоз ворітної вени, емболія та тромбоз інших вен, варикозне розширення вен нижніх кінцівок, посттромботичний синдром, у разі навіть помірних та незначних порушень кровообігу та функцій, призовники вважаються непридатними до військової служби у мирний час, а також обмежено придатними у воєнний час.

Призовники зі значними порушеннями кровообігу та функцій, за наявності однієї із зазначених патологій, непридатні до військової служби із виключенням з військового обліку.

Основні симптоми варикозного розширення вен

Щоб впізнати появу та розвиток варикозу, призовнику слід звернути увагу на наявність таких симптомів:

  • набряклість стоп і гомілок, наприклад, після тривалої ходьби;
  • свербіж шкіри;
  • зміни на шкірі;
  • шкірні плями та висипання;
  • вени, що візуально дуже виділяються, «бугристість» і неприродна звивистість.

Якщо хворий не отримає необхідного лікування, запалення вен може спровокувати хронічну венозну недостатність і тромбоз. Цей стан є справжньою катастрофою для стану здоров’я людини та її життя загалом, попередити появу якого може своєчасна діагностика. Для цього слід звернутися за консультацією до досвідчених фахівців. Саме такими є флебологи судинного центру AngioLife, які проводять дуплексне сканування судин нижніх кінцівок для бійців ЗСУ, Національної Гвардії та ТРО безкоштовно.

Сьогодні УЗД вен нижніх кінцівок здатне виявляти різні зміни у венах на ранніх стадіях хвороби. Це дозволяє запобігти розвитку захворювання та вчасно пройти необхідне лікування із застосуванням сучасних методів терапії та найновішого медичного обладнання. Інноваційні малоінвазивні операції проводяться без болю, без наркозу та є дуже ефективними. Після своєчасного оперативного втручання функціональність кінцівки відновлюється повною мірою.

Для запису на консультацію, проведення УЗД судин нижніх кінцівок і підбору індивідуальної програми профілактики та подальшого лікування ви можете звернутися до фахівців AngioLife за контактними номерами телефону, або залишити заявку на сайті медичного центру.