Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Журнал «Травма» Том 21, №6, 2020

Вернуться к номеру

Пам’яті Василя Павловича Пелипенка

7 січня 2021 року пішов з життя заслужений лікар України, кандидат медичних наук, доцент Полтавського державного медичного університету Василь Павлович Пелипенко.
Він починав лікарську роботу на Донбасі, якому віддав понад 10 років. Але потім його покликанням стала робота ортопеда-травматолога міста Полтави. Понад 40 років він працював завідувачем травматологічного відділення й міським травматологом м. Полтави, а з 1986 року його робота нерозривно пов’язана з кафедрою травматології, ортопедії і ВПХ Полтавського медичного стоматологічного інституту, де він працював асистентом, доцентом, а потім очолював кафедру. Василь Павлович багато років займався вихованням молодих лікарів, продовжував удосконалювати остеосинтез, упроваджував у клінічну практику нові методи лікування, зокрема ендопротезування при травмах і захворюваннях кульшового суглоба, підготував чимало учнів, користувався повагою, пошаною і любов’ю співробітників і послідовників.
Співробітники НДІ травматології та ортопедії ДонНМУ, кафедри ортопедії, травматології та ХЕС ДонНМУ і редакція журналу «Травма» висловлюють співчуття рідним, учням і колегам Василя Павловича.


Вернуться к номеру