Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



UkraineNeuroGlobal


UkraineNeuroGlobal

Международный неврологический журнал Том 16, №7, 2020

Вернуться к номеру

США отримали права на препарат Арлеверт®

Міжнародна компанія Castle Creek Pharmaceuticals (США), яка спеціалізується на розробці інноваційних засобів для лікування пацієнтів з патологією голови та шиї, дерматологічними захворюваннями, а також іншими клінічними станами, отримала від компанії Hennig Arzneimittel GmbH & Co. KG (Німеччина) ексклюзивні права на використання препарату Арлеверт® у Сполучених Штатах Америки.
 
Доктор Грег Лічолай
президент і головний менеджер з наукових питань компанії «Кєстл Крік Фармацевтикалз» (Dr. Greg Licholay, President and Chief Scientific Officer at Castle Creek Pharmaceuticals, https://som.yale.edu/faculty/gregory-p-licholai)
 
«Це велика честь — зареєструвати Арлеверт® у США. Наша мета — застосовувати Арлеверт у США, спираючись на європейський досвід досліджень ефективності, переносимості й безпеки, отриманий більше ніж на 11 мільйонах пацієнтів».
 
Сьюзен Чандразекхар, 
президент Американської академії отоларингології і хірургії голови та шиї (Sujana Chandrasekhar, President of the American Academy of Otolaryngology Head and Neck Surgery, https://www.entandallergy.com/doctor/chandrasekhar)
 
«Я безмежно щаслива, що можливість лікування Арлевертом, яка є в усьому світі, відтепер буде доступна і в Сполучених Штатах Америки».

Експертна думка
Євгеній Володимирович Андрєєв, к.м.н., доцент кафедри внутрішньої медицини № 2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (м. Київ)
Арлеверт® — це фіксована низькодозова комбінація цинаризину й дименгідринату. Препарат зареєстрований і використовується в багатьох країнах ЄС та Україні для лікування головокружіння й запаморочення різного походження. За даними метааналізів (Shremmer D. Clin. Drug Invest. 1999 Nov. 18(5). 355-368), Арлеверт® рекомендовано як препарат першої лінії, який є значно ефективнішим за бетагістин та ін. Також у цього засобу виявлено цікаву особливість. Зменшення дози кожного з компонентів в 2,5 раза порівняно із стандартною майже вдвічі підвищує їх ефективність у складі препарату Арлеверт®. Можна говорити про зворотну залежність «доза — ефект» щодо цинаризину й дименгідринату у складі препарату Арлеверт®. Це позитивно впливає на ефективність і безпечність препарату. 
Захворювання, що призводять до виникнення головокружіння, є дуже різними як за етіологією, так і за локалізацією процесу. У більшості — 80 % випадків — має місце судинна, цереброваскулярна або серцева етіологія. За даними дослідження Volker Ottо (2008), Арлеверт® ефективно, у 3,8 раза краще за бетагістин, усував запаморочення, асоційоване з транзиторними ішемічними подіями у вертебробазилярному басейні. Переносимість лікування препаратом Арлеверт® була оцінена як «дуже добра» і «добра» в 91 % випадків.
Для бетагістину цей показник становив 73 %, для плацебо — 82 %.
Нещодавнє масштабне дослідження, виконане Arne-Wulf Scholtz (Cinnarizine and dimenhydrinate in the treatment of vertigo in medical practice. Wien Klin. Wochenschr. 2016. 128. 341-347), також підтвердило ефективність лікування препаратом Арлеверт®, але вже при всьому спектрі патології, що зустрічається в медичній практиці лікарів Німеччини 85 % пацієнтів відповіли на лікування «добре» і «дуже добре». Незначне покращання зафіксовано ще у 13 % пацієнтів. 
У практиці сімейного лікаря, терапевта або кардіолога Арлеверт® має переваги через свою високу ефективність незалежно від типу вестибулярних розладів, добру переносимість і потужний вегетостабілізуючий ефект, що проявляється усуненням супутніх нудоти, блювання, пітливості тощо.
https://www.thepharmaletter.com/article/castle-creek-gains-us-rights-to-vertigo-treatment-arlevert


Вернуться к номеру