Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Стандартизація надання стоматологічної допомоги як складова успішної клінічної практики

Стандартизація надання стоматологічної допомоги як складова успішної клінічної практики

Oral and General Health Том 1, №1, 2020

Вернуться к номеру

Шановні колеги!

Від колективу науковців ДУ «Інститут стоматології та щелепно-лицевої хірургії НАМН України» вітаємо вас на сторінках нового фахового журналу «Oral and General Health».

Протягом більше ніж 90 років ДУ «Інститут стоматології та щелепно-лицевої хірургії НАМН України» проводить фундаментальні дослідження в галузі стоматології у співпраці з видатними вченими Національної академії медичних наук України. Наукові дослідження й практичні напрацювання вчених інституту стали підґрунтям для вагомих досягнень з оптимізації здоров’я нашого суспільства, які широко впроваджуються в практичну охорону здоров’я. Розвиток стоматології здійснюється швидкими темпами, і в результаті практична охорона здоров’я поповнюється сучасними й високотехнологічними методами не лише діагностики, але й лікування. Важливою рисою додипломної освіти вітчизняних лікарів-стоматологів є фундаментальна базова освіта з основних медичних спеціальностей: терапія, хірургія, акушерство-гінекологія, отоларингологія, фармакологія тощо. Разом з цим спостерігаємо бурхливий розвиток медицини, створення нових технологій і можливостей для проведення сучасних наукових досліджень.

З метою широкого висвітлення міждисциплінарних питань взаємодії представників різних суміжних спеціальностей, а також створення цілісного критерію збереження й підтримання здоров’я нашої нації для практичних лікарів підготовлено до видання перший номер нового наукового журналу «Oral and General Health», який, на мою думку, стане одним з важливих загальнонаціональних проєктів.

Вітаю колектив редакції з цим важливим днем виходу у світ першого номера журналу й бажаю значних досягнень, широкої аудиторії, подальшого розвитку й процвітання.

Директор ДУ «Інститут стоматології

та щелепно-лицевої хірургії
НАМН України», заслужений діяч
науки і техніки,
професор С.А. Шнайдер



Вернуться к номеру