Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



UkraineNeuroGlobal


UkraineNeuroGlobal

Международный неврологический журнал Том 16, №3, 2020

Вернуться к номеру

Рецензія на монографію «Здобутки та перспективи розвитку перинатальної неврології в Україні» за редакцією д.м.н. Л.Г. Кирилової (Київ, 2019)

Даний збірник статей колективу відділення дитячої психоневрології ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України» — підсумок 20-річних наукових і практичних пошуків у сфері неврології плода, немовляти й дитини раннього віку. Видання присвячене насамперед 100-річчю від дня народження засновника перинатальної нев-рології в Україні — професора Раїси Наумівни Гершман, а також 90-річчю від дня заснування ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України».
Монографія «Здобутки та перспективи розвитку перинатальної неврології в Україні» за редакцією д.м.н. Л.Г. Кирилової є інтегративною науковою працею, що узагальнює наявні світові знання з діагностики й лікування цілої низки захворювань нервової системи, а також включає результати оригінальних досліджень авторів. У книзі подано детальний науковий аналіз найбільш актуальних і складнокурабельних на сьогодні захворювань, таких як епілептичні енцефалопатії, розлади аутистичного спектра в дітей і нейрометаболічні захворювання. Особливий інтерес становлять результати дослідження взаємозв’язку між епілептичними енцефалопатіями й розладами аутистичного спектра в дітей раннього віку, тому що дослідження в цьому напрямку не мають аналогів у нашій країні.
У монографії наведені описи власних спостережень дітей з орфанними захворюваннями, у тому числі генетичними синдромами, а також нейрометаболічними енцефалопатіями, включно з мітохондріальними захворюваннями, лейкодистрофіями, факоматозами тощо. Будучи безумовно унікальною науковою працею, ця монографія, без сумніву, буде мати великий успіх не тільки в дитячих неврологів, сімейних лікарів, неонатологів, генетиків, фізичних терапевтів, психологів, студентів медичних вузів.
 
Професор, д.м.н. С.К. Євтушенко


Вернуться к номеру