Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



UkraineNeuroGlobal


UkraineNeuroGlobal

Международный неврологический журнал Том 16, №1, 2020

Вернуться к номеру

Дорогі колеги!

Ось і проминули новорічні свята, настали будні. Але в нашій професії буднів не буває! І після огляду хворого ми продовжуємо аналізувати й диференціювати. Така наша професія! І тому вона — одна з найкращих лікарських професій у світі! Адже не випадково Всесвітня організація охорони здоров’я затвердила Міжнародний день невролога — 1 грудня кожного року! Так що у 2020 році в цей день отримуйте привітання! У цьому контексті хочеться повторити слова класика: «Невролог — це інтелект і інтелігенція медицини». І це щира правда.
У 2019 р. журнал намагався йти в ногу із сучасною неврологією і не відставати від європейських журналів. Ви звернули увагу, що в «Міжнародному неврологічному журналі» публікується все більше статей англійською мовою (і це підмога не тільки для клінічних ординаторів, здобувачів наукових звань, а й для неврологів, які працюють у поліклініці й стаціонарі та поповнюють свої знання, читаючи англомовні журнали).
І все ж таки я, як головний редактор «Міжнародного неврологічного журналу», звертаюся до всіх неврологів (від лікаря поліклініки до професора) з рекомендацією направляти в «Міжнародний неврологічний журнал» не тільки статті, огляди, але й описи випадків захворювань нервової системи, що складно діагностувалися, у дітей і дорослих, які перебували у вас під спостереженням і яким у результаті був поставлений правильний діагноз, включно з генетичними обстеженнями.
Дорогі колеги! Продовжуйте брати участь в різних конференціях, засіданнях обласних і республіканських товариств, особисто беріть участь в online-конференціях з актуальних питань неврології і суміжних спеціальностей. Сьогодні успішно розвиваються кардіоневрологія і нейрокардіологія. У 2020 році триватимуть публікації в затребуваній рубриці «Контраверсійна неврологія». Планується низка публікацій про життя великих людей, які зіткнулися з клінічною неврологією.
Доброзичливо прийнята вами і нова рубрика журналу «Наші сучасники», де було віддано належне провідним неврологам країни «за їх активну життєву позицію і розвиток сучасної неврологічної школи в Україні». Редакція звертається до дитячих і дорослих неврологів (різного рівня посад) з пропозицією поповнювати дану рубрику й надсилати есе про неврологів, які працювали в поліклініці, стаціонарі і зробили гідний внесок у розвиток регіональної та української неврології.
«Міжнародний неврологічний журнал» розвивається. Ми дякуємо за позитивні відгуки про нашу діяльність, і у зв’язку з тим, що 2020 рік ще тільки на початку свого шляху, як побажання хочу навести тут слова відомого поета: «Що таке щастя? Це коли із задоволенням ідеш на роботу, а також із задоволенням повертаєшся додому».
Добра і щастя! 
Головний редактор
проф. С.К. Євтушенко


Вернуться к номеру