Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Міфи та правда про SMAS-ліфтинг

В останні роки ультразвуковий SMAS-ліфтинг стає все більш популярним, оскільки дозволяє омолодити шкіру без хірургічного втручання. Процедура має безсумнівну перевагу: на відміну від операції, при якій лікар відсікає зайву шкіру, ультразвук здатний стимулювати неоколлагенез, усунути птоз шкіри  і омолодити клітини зсередини.

В мережі можна зустріти багато інформації про результати, які дає SMAS ліфтинг і новачкам важко розібратися, що є правдою, а що маркетинговим ходом або навіть відвертою брехнею. Пропонуємо розглянути основні міфи та факти про ультразвукову підтяжку обличчя та шиї.

1 міф: універсальність процедури

Багато косметологів стверджують, що SMAS-ліфтинг підходить для будь-якого віку (від 18 до 65 років), і чим молодша пацієнтка, тим більш тривалий результат спостерігається. Але варто розуміти, що шкіра починає старіти лише після 30 років, коли перестає функціонувати вилочкова залоза, яка виробляє Т-лімфоцити та тимічні гормони. Процедура SMAS-ліфтингу, виконана у віці до 30 років, не дає явних ​​результатів підтяжки, оскільки відсутні прояви гравітаційного птозу і волокна колагену та еластину міцно утримують каркас шкіри.

«Віковий коридор» для проведення ультразвукового ліфтингу — від 35 до 65 років. Результат підтяжки в 35 років буде триматися довше, що обумовлено здатністю шкіри до формування нових колагенових волокон. Після 65 років процедура буде мати мінімальний ефект, оскільки шкіра втрачає здатність до неоколагенезу. Для «вікових» клієнток показана хірургічна пластика обличчя.

2 міф: усунення наслідків невдалої пластики

Після пластичної операції в шкірі утворюється щільна рубцева тканина та може знижуватись чутливість рецепторів до подразнення, в тому числі до ультразвукових сигналів. Можна зробити кілька тестових ліній в області, де була проведена пластична операція. Якщо пацієнтка відчуває поколювання або легкі неприємні відчуття, проводити SMAS-ліфтинг можна. Якщо відчуттів немає, процедура не має сенсу.

3 міф: чим більше енергії, тим краще ефект ліфтингу

Розроблені протоколи проведення процедури, де прописані рівні енергії для кожного виду датчика. Навіть при дотриманні протоколу на тонкій чутливій шкірі може виникнути інтенсивний біль. Це сигнал до зниження енергії, щоб уникнути травмування лицевого нерва та невриту. Пам'ятайте, що під час процедури ви не повинні відчувати болю!

4 міф: ультразвуковий SMAS-ліфтинг не дає ніяких результатів

Для успішної процедури потрібне якісне обладнання та добре навчені фахівці. Клініка ANACOSMA в Києві пропонує оптимальне поєднання ціни та якості процедури SMAS-ліфтингу, використовуючи обладнання з комплектом датчиків для омолодження обличчя, шиї та декольте. Рівень енергії в апараті можна налаштувати в широкому діапазоні. Відстань між точками коагуляції варіюється від 1 до 2.5 мм, завдяки чому можна підібрати щільність підтяжки шкіри за ступенем старіння. Професійне обладнання та грамотні лікарі-косметологи є запорукою успішної процедури.