Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



UkraineNeuroGlobal


UkraineNeuroGlobal

Международный неврологический журнал №1 (103), 2019

Вернуться к номеру

Київська наукова школа неврологів академіка О.О. Скоромця

Шановні колеги!
Остання декада минулого року ознаменувалася, на мій погляд, найважливішою подією в житті наукової неврологічної спільноти — відкриттям у клініці сучасної неврології «Аксімед» Київської наукової школи неврологів академіка О.О. Скоромця як бази для формування професійних компетенцій неврологів та лікарів суміжних спеціальностей.
Слід підкреслити, що клініка сучасної неврології «Аксімед», яка є давнім науковим партнером «Міжнародного неврологічного журналу», систематично публікує оригінальні науково-практичні матеріали, що мають важливе прикладне значення. Тільки за останній рік було опубліковано більше десятка повідомлень з актуальних питань клінічної неврології та теоретичних аспектів етико-деонтологічних взаємин між лікарем та хворим в умовах реформування системи охорони здоров’я в Україні.
Зазначимо, що ідея створення школи належить академіку РАН Олександру Онисимовичу Скоромцю, нашому земляку, зодчому сучасної неврології, багаторічному куратору та натхненнику інноваційної діяльності клініки «Аксімед». Ця подія стала своєрідною науковою естафетою між поколіннями неврологів. Високий науковий авторитет академіка, безсумнівно, буде надихати не тільки співробітників клініки «Аксімед», а й медичної спільноти в цілому на досягнення поставлених завдань. Щира синовня любов Олександра Онисимовича до своєї Батьківщини — України стала головним імперативом виникнення колегіальних, а надалі й дружніх взаємин між ним і керівником клініки сучасної неврології «Аксімед» кандидатом медичних наук Олексієм Леоновичем Сиделковським. 
У форматі діяльності Київської наукової школи неврологів академіка О.О. Скоромця будуть регулярно проводитися симпозіуми, конференції, семінари, а також тематичні лекції та практичні заняття.
В ознаменування даної події заснована медаль «Київська наукова школа неврологів академіка О.О. Скоромця» для вручення кращим представникам наукової спільноти. 
Я переконаний, що дана модель взаємопроникнення науки і практики в умовах приватної медицини буде одним із вагомих аргументів для втілення сучасних концепцій післядипломної освіти фахівців.
З повагою,
головний редактор С.К. Євтушенко


Вернуться к номеру