Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 3(234) 2008

Вернуться к номеру

«Медичний форум — 2008»

27–30 травня

Національний комплекс «Експоцентр України».

Церемонія урочистоговідкриття — 27 травня о 12:00

Прес-конференція — 27 травня о 13:00

З 27 по 30 травня в Експоцентрі України — «Медичний форум — 2008», що об'єднує спеціалізовані виставки медичної тематики, спрямовані на підтримку й розвиток вітчизняної медичної галузі:

«Інмед — 2008» — ХІ Міжнародна спеціалізована виставка медичного обладнання (діагностичне та лабораторне обладнання; функціональна діагностика; електромедицина; механічна апаратура; обладнання та меблі для лікарень; вироби одноразового використання; сучасні науково-технічні розробки в медичній галузі);

«Індустрія охорони здоров'я — 2008» — V Національна спеціалізована виставка (медична освіта і наука; техніка та вироби медичного призначення);

«Фармацевтика 2008» — ІІІ національна спеціалізована виставка за участю іноземних фірм (нові лікарські препарати; наукові розробки та їх впровадження; обладнання для виробництва ліків; обладнання та меблі для аптек; спеціалізовані аптеки; сучасна тара та упаковка для ліків; ліки народної та нетрадиційної медицини; косметика та засоби гігієни; інформаційна система наявності ліків в аптеках; підготовка кадрів);

«Ортопедія — 2008» — ІІІ національна спеціалізована виставка за участю іноземних фірм (нові технології в ортопедії й травматології; діагностичне обладнання; спеціальна медична техніка та інструменти; посттравматична реабілітація; медичний догляд за інвалідами; спеціальний одяг, взуття; спецтранспорт; облаштування шляхів та під'їздів; санаторно-курортне лікування; страхування).

Організатори: Міністерство охорони здоров'я України, Державне українське об'єднання «Політехмед», Національний комплекс «Експоцентр України» за підтримки Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства промислової політики України, Академії медичних наук України.

Учасники «Медичного форуму — 2008» представлятимуть широкий спектр медичної техніки, обладнання та інструментів, медичних меблів, нових технологій у наданні екстреної медичної допомоги; спеціальну медичну техніку, спорядження й транспорту, нові технології в ортопедії й реабілітації, ортопедичну продукцію, технології та обладнання для виробництва лікарських препаратів, готові ліки, меблі та обладнання для аптек.

Державне українське об'єднання «Політехмед» — співорганізатор «Медичного форуму — 2008». На ринку медичної техніки України працює з 1964 року. Має тісні контакти з підприємствами — розробниками та виробниками медичних виробів; постійні зв'язки з управліннями охорони здоров'я обласних держадміністрацій та лікувально-профілактичними закладами.

За дорученням Міністерства охорони здоров'я України з 1992 р. ДУО «Політехмед» слідкує за виконанням державних програм розвитку медичної промисловості України за напрямками «Медична техніка та вироби медичного призначення».

У цьогорічному «Медичному форумі» домінуватимуть програми вирішення таких невідкладних питань, як підвищення якості матеріально-технічної бази лікувальних установ, що обслуговують сільське населення, впровадження сучасних методів діагностики та лікування онкологічних захворювань і туберкульозу.

Для покращення бази лікувальних установ у сільській місцевості необхідно відновити в повному обсязі роботу сільських лікарських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів, забезпечити їх функціонування із залученням лікаря загальної практики — сімейної медицини.

На виконання цієї програми з Державного бюджету України протягом 2005–2007 років виділено більше 170 млн грн, що дало можливість покращити забезпеченість сільських лікарських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів медичним обладнанням.

З нинішнього року забезпечення сільських лікувально-профілактичних установ здійснюється відповідно до Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року (Постанова Кабінету Міністрів України № 1158 від 19.09.07 р.).

Одна з найболючіших проблем онкології в Україні — несвоєчасне, пізнє виявлення онкологічних захворювань. Адже чим раніше встановлено діагноз, тим успішніше лікування й кращий прогноз.

При використанні застарілого лікувального обладнання опромінюється не тільки пухлина, але й цілі органи, спричиняються опіки шкіри, руйнація органів, променева хвороба. Як наслідок, лікування стає набагато дорожчим.

Туберкульоз нині в Україні — найпоширеніша інфекційна хвороба, що займає перше місце в структурі смертності людей від інфекційної патології.

Найсуттєвіша проблема для медичних протитуберкульозних закладів — низький рівень оснащення медичною технікою та обладнанням. Існуюче медичне обладнання застаріле і не забезпечує надання висококваліфікованої медичної допомоги хворим.

Досить насичена й ділова програма Медичного форуму. Так , генеральний інформаційний партнер «Медичного форуму — 2008» — газета «Здоров'я, події, час» презентує двохтомний «Атлас операції на органах травлення» (автори — академіки О.О. Шалімов та А.П. Радзіховський), « Загальну патологію людини» (автори — академік А.П. Радзіховський та професор Л.В. Кейсевич) та книгу «Щастя жити» (автор — академік А.П. Радзіховський). Головний інформаційний партнер — газета «Новости медицины и фармации» також презентуватиме своє видання. Чимало цікавих заходів пропонує спеціалістам-медикам і Академія медичних наук України.

Інформаційна підтримка: інформаційні агентства «Новини», «Український фінансовий сервер»

Журнали: «Семейная медицина», «Современная педиатрия», «Стоматолог», «Современная стоматология», «Главный врач», «Главная медицинская сестра», «Мистецтво лікування», «Фармацевтичний журнал», Міжнародний медичний журнал», «Медичний всесвіт», «Панорама ринку», «Календарь выставок и ярмарок», «Караван плюс», «Услуги. Товары. Цены», «Кур'єр-прайс», «Оптом и в розницу», «Бізнес-пропозиція»

Газети: «Ваше здоров'я», «Енциклопедія здоров'я», «Медицинский вестник Украины», «Здоров'я і довголіття», «Здоровье. Красота. Спорт», «Провізор», «Аптека галицька», «Вечерний Минск», «Прайсы Киева», «Прайсы Донбасса»

Тижневик: «Пресс-Биржа»

Каталог: «Авто та житло»

Видавництво: «Бізнес-Досьє»

Радіо: «Ера», «Ера-FM», «Мелодія», «Гала Радіо».

Прес-служба Експоцентру України

Телефон: (044) 596–91–53

E - mail: redaktor@expocenter.com.ua



Вернуться к номеру