Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Международный неврологический журнал 6 (68) 2014

Вернуться к номеру

Шановні колеги!

Статья опубликована на с. 7

Ви тримаєте в руках ювілейний номер «Міжнародного неврологічного журналу». Нам 10 років! Зрозуміло, це невеликий строк і підсумки нашої діяльності підбивати зарано, але ми пройшли шлях від видання районного масштабу до журналу, рекомендованого Державним атестаційним комітетом і наукометричними виданнями. Завоювали певний рейтинг. І це заслуга не тільки головного редактора й редакції, а й авторів статей і читачів «Міжнародного неврологічного журналу».

Низький уклін і нашим основним читачам — практикуючим лікарям-неврологам. Особливо вдячні тим читачам, які регулярно заповнювали анкети «Міжнародного неврологічного журналу» й оцінювали нашу роботу. Ми намагалися адекватно реагувати на критику. Як наслідок, збільшилися вимоги не тільки до членів редколегії, а й до авторів статей. Щасливий, що в «Міжнародному неврологічному журналі» з’явилися нові тематичні рубрики: «Освітня дистанційна неврологія», «Конверсійна неврологія», «Творчість наших читачів», «Цікава неврологія», «Синтетична неврологія» та інші.

Як наше досягнення розцінюю той факт, що журнал зберіг найважливіше — обов’язкове закрите рецензування статей одночасно у двох незалежних рецензентів. Подібна практика значно підвищила якість і загальну інформативність статей, як наслідок, багато авторів були вдячні редакції за те, що їх статті набули якісно нового рівня. Упевнений, що подібна, хоча й складна робота необхідна, оскільки це освітня спеціалізована школа як для практикуючих лікарів, так і для молодих учених-неврологів. Ми пишаємося тим, що ряд статей наших вітчизняних авторів, опублікованих у «Міжнародному неврологічному журналі», були запитані іншими, досить відомими журналами для друку.

Позитивним у роботі редколегії «Міжнародного неврологічного журналу» є й той факт, що ряд фармацевтичних фірм теж відчули вимоги нашого видання. Як наслідок, інформаційні статті про ряд препаратів стали глибокими науковими оглядами з акцентом на власний досвід авторів. Подібні статті й одержали позитивні відгуки від читачів.

Для вдосконалення наукометричного рейтингу «Міжнародного неврологічного журналу» з 2015 року статті видання будуть мати DOI (Digital Object Identifier — цифровий ідентифікатор об’єкта) згідно із стандартом для видавництв Міжнародної організації із стандартизації (International Organization for Standardization, ISO), що дасть можливість авторам бути почутими в більшості країн світу, особливо це важливо для дисертантів і наукових робітників.

Зараз проходить перереєстрація основного засновника «Міжнародного неврологічного журналу» (ним буде одна з провідних наукових установ України). Але, віддаючи данину Alma mater, редакція журналу вважає за необхідне залишити першого засновника в ювілейному випуску журналу.

У зв’язку з ювілеєм «Міжнародного неврологічного журналу» хочу висловити вдячність шеф-редактору «Міжнародного неврологічного журналу» Олександру Юрійовичу Заславському за організацію видання журналу, а також за довіру, турботу, підтримку й увагу до співробітників редакції.

І ще один дуже важливий момент, про який хочу повідомити всіх наших читачів, авторів і фармкомпанії, що співробітничають із нами. Із недавнього часу редакція «Міжнародного неврологічного журналу» працює в м. Києві. Ми, як завжди, не втрачаючи оптимізму, сповнені творчих планів і сподіваємося працювати для вас і разом із вами ще не одне десятиліття!

Дорогі неврологи, чекаємо від вас нових статей, а також цікаві повідомлення для нових рубрик «Міжнародного неврологічного журналу», надсилайте їх на адресу: 04107, м. Київ, а/с 74 або електронною поштою: medredactor@i.ua і MF_Ivanova@mail.ru

 

Із глибокою повагою,

головний редактор

професор Станіслав Євтушенко



Вернуться к номеру