Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 18 (431) 2012

Вернуться к номеру

У МОЗ України працюють над оптимальною реорганізацією Державної СЕС

З  13 по 20 листопада 2012 р. у МОЗ України тривала низка щоденних узгоджувальних нарад із головами обласних ДСЕС України з питань реорганізації санітарно­епідеміологічних служб, зокрема щодо стану виконання наказу МОЗ України від 21.09.2012 № 176­0 «Про ліквідацію бюджетних закладів і організацій, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров’я».

Під головуванням першого заступника міністра охорони здоров’я України Раїси Моісеєнко та голови Державної санітарно­епідеміологічної служби України Анатолія Пономаренка під час цих нарад голови ліквідаційних комісій обласних СЕС та начальники регіональних Головних управлінь Держсанепідслужби України звітують про стан виконання наказу, надають пропозиції щодо подальшого працевлаштування працівників, що вивільняються, та обговорюють план заходів із проведення роз’яснювальної роботи серед цих працівників.

Зважаючи на актуальність та важливість цього питання, до участі у нарадах долучаються також представники Профспілки працівників охорони здоров’я України, Департаменту роботи з персоналом, освіти та науки, Департаменту економіки і ресурсного забезпечення, Юридичного управління, Департаменту інформаційно­організаційного та документального забезпечення МОЗ України.

Нагадаємо, що у зв’язку з реструктуризацією Державної санітарно­епідеміологічної служби України, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14.11.2011 № 1184, із 1 січня 2013 року працівники закладів МОЗ України, що ліквідовуються, будуть переведені до штату територіальних органів та установ Держсанепідслужби. У зв’язку з цим Міністерством охорони здоров’я було видано наказ від 21.09.2012 № 176­0 «Про ліквідацію бюджетних закладів, установ і організацій, що належать до сфери управління МОЗ України».

З метою збереження кадрового потенціалу санепідслужби, забезпечення ефективного виконання завдань, покладених на Держсанепідслужбу України, здійснюється робота з працевлаштування фахівців як в установах та закладах санепідслужби, що створюються, так і в мережі інших лікувально­профілактичних закладів територій. Кожен крок здійснюється за вибором працівників, які перебувають в процесі реорганізації. Це буде або їх перепідготовка та подальше працевлаштування в лікувально­профілактичних закладах на лікарських, медсестринських та інших посадах, або працевлаштування в органах Держсанепідслужби у зв’язку з перерозподілом повноважень.

Таким чином, жоден кваліфікований медичний працівник не залишиться поза увагою Міністерства охорони здоров’я та в жодному разі не втратить свою професію та роботу.



Вернуться к номеру